Секции

27 April 2024 06:05

Наказание за две прокурорки - пили яко в работно време

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе две предложения до Прокурорската колегия на ВСС за образуване на дисциплинарни производства срещу две прокурорки.

Това са Цветанка Гетова - районен прокурор на Варна и Милена Даскалова - неин заместник, информираха от прокуратурата. Точно преди месец, по обяд, двете пристигнали в заведение със служебен автомобил, където си поръчали храна и напитки. За два часа двете поръчали 6 пъти ракия и два пъти уиски, две бири и минерална вода.

След сигнал за това, че прокурори на ръководни позиции употребяват алкохол в работно време извън прокуратурата, в 15.30 ч. на място в заведението е направена проверка. Прокурори от АП и ОП Варна установили, че действително Гетова и Даскалова се намират в заведението и употребяват алкохол през работно време. Снети са обяснения от сервитьорите в ресторанта и е изискан касов бон за консумираните от Гетова и Даскалова храни и напитки. В хода на проверката било установено, че двете са поръчали и консумирали 5 поръчки ракия „Бургас 63“, 1 ракия „Бургаска мускатова“, 2 поръчки уиски „Джак Даниелс“. Поръчали и консумирали са още 2 бири „Туборг“ и 1 минерална вода.

След извършената проверка прокурорите от града си заминали, а Гетова и Даскалова не се върнали на работните си места, а останали в заведението до около 21.00 часа. Главният прокурор за втори път предлага на Прокурорската колегия към ВСС образуване на дисциплинарни производства срещу Цветанка Гетова и Милена Даскалова.

През март той поиска да се ангажира дисциплинарната им отговорност за недопустима намеса в работата на прокурор и разследващ полицай при провеждане на следствени действия по досъдебно производство за закана с убийство, припомня дир.бг./Вестник Марица

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче