Секции

23 April 2024 22:40

Благородни хора спасиха страдащия дядо от Кърнаре, доброто е живо(ВИДЕО)

Доброто и съпричастността в сърцата на българите са живи. Неслучайно, уважаеми зрители и читатели на Карлово ТВ, решихме по Великденските празници да ви разкажем продължение на историята с Васил Серафимов от село Кърнаре. Неслучайно точно днес излъчваме този репортаж. Надяваме се добрият пример да е заразителен.

Както съобщихме, Серафимов получава инсулт преди месец, докато реже на стълба асмите в двора си. Пада лошо и чупи тазобедрена става. В болницата го връщат, защото няма необходимите за операция 1 900 лева. Неговата пенсия е 320 лева. Седмици наред човекът лежи неподвижен, отчаян, обречен.

Медии се активизираха и разказаха историята на мъжа, който събуди чувството да милосърдия в българите. Кметът на Кърнаре Боньо Бонев беше затрупан от обаждания на съпричастни хора. По разпореждане на управителя на старозагорската клиника „Тракия” Иван Колев, пострадалият е закарат в лечебното заведение, където плаща само пирона. Всичко останало е безплатно и е благороден жест на Колев към пенсионера.

Днес дядо Васил вече е у дома си. Възстановява се и обещава с усмивка следващия път, когато отидем на гости, да ни посрещне на двора. Казва, че винаги ще пали свещичка за спасителите си. Чрез Карлово ТВ дядо Васил пожела да каже голямо благодаря на всички, които са му помогнали отново да се чувства жив и да има надежда.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче