Секции

19 April 2024 08:21

Карловската бригада бе домакин на Общоармейски шампионат по дуелна и щафетна стрелба

На 12 и 13 април 2017 г. 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово бе домакин на Общоармейския шампионат по дуелна и щафетна стрелба със 7,62 мм АК, който се проведе на УЦ „Анево“. Участие взеха представителните отбори на Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, отборите на 61 механизирана бригада - Карлово, 2 механизирана бригада – Стара Загора, 68 бригада „Специални сили“ – Пловдив, бригада „Логистика” – София, ВА „Г. С. Раковски” – София, ВВМУ „Н. Вапцаров” – Варна и НВУ ”Васил Левски” – Велико Търново.

Шампионатът започна с вдигане на националния флаг под звуците на химна на Република България в изпълнение на военния духов оркестър на домакините. Командирът на 61 мбр бригаден генерал Пламен Йорданов откри турнира, като приветства отборите и подчерта, че в шампионата участват достойни и доказали се състезатели. Той им пожела съревнованието да премине в спортсменски дух със спазване на правилата за безопасност и победа за най-добрите. Турнирът по стрелба започна под ръководството на полковник Венелин Дерибеев - главен ръководител на общоармейския шампионат.

След оспорвана борба между отборите, съревновавали се в състезателните дисциплини, се пристъпи към награждаване на най-добрите.

Най-високи резултати в щафетната стрелба със 7,62 мм АК показа отбора на 61 Стрямска механизирана бригада, класирал се на почетното І-во място, 68 бригада специални сили завоюва ІІ-ро място, а на ІІІ-то място се класира 2 Тунджанска механизирана бригада.

В дуелната стрелба със 7,62 мм АК бараж победител е отбора на 68 бригада „Специални сили“, следван от отбора на домакините от 61 Стрямска механизирана бригада, а ІІІ-то място отново бе за отбора на 2 Тунджанска механизирана бригада.

След обобщаване на постигнатите резултати от представителните отбори на видовете въоръжени сили и оптборите на военните формирования, Военна академия и висшите военни училища стана ясно, че в комплексното отборно класиране на почетното І-во място е отбора на 68 бригада „Специални сили“, на ІІ-ро място се класира отбора на домакините от 61 Стрямска механизирана бригада, а на ІІІ-то място остана тимът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада.

Наградите бяха връчени от бригаден генерал Пламен Йорданов. Командирът на 61 мбр, като домакин, поздрави всички отбори за показаните резултати и достойното представяне и изрази благодарност на ръководството на шампионата за безпристрастното и коректно съдийство.

Полковник Венелин Дерибеев - главен ръководител на общоармейския шампионат, изрази задоволство от създадената организация и добри условия за провеждане на шампионата и поздрави участниците за проявения спортсменски дух в съревнованието.

Първенците получиха купи, грамоти и медали след което шампионата бе закрит с обща снимка за спомен на всички участници.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче