Секции

26 April 2024 23:38

Автобус с български ученици катастрофира край Генуа

Автобус с български ученици е катастрофирал на магистрала до Генуа, съобщават италианските медии. Петима души са ранени, двама от които тежко.

Катастрофата е станала около 14.00 ч. Автобусът се е ударил в камион до местността Болцането. Учениците са били на екскурзия в област Лигурия, допълва NOVA.

Тежко са пострадали двамата шофьори - на камиона и автобуса. Пострадали са и три от децата, пътували в автобуса.

Учениците са настанени в две болници в Генуа, няма опасност за живота им. След преглед те са изписани от лечебните заведения и с друг автобус са продължили пътя си към курорта Йезоло, близо до Венеция.

В по-тежко състояние и с риск за живота е единият от шофьорите на автобуса. Той е на 58 години, от София. В по-леко състояние е другият шофьор, който е на 48 години.

Българското посолство е във връзка с полицията и двете болници в Генуа, но засега италианските власти не съобщават имената на пострадалите ученици, нито възрастта им. Двама служители на посолството пътуват към мястото на катастрофата.

Все още се изясняват обстоятелствата, довели до катастрофата, която се е случила в участък със стеснение в едно платно.

Посолството ни в Рим е взело всякакви мерки, за да окаже съдействие на пострадалите, увери посланикът ни там Марин Райков. Близките на ранените са информирани. Консулската служба е в непрекъснат контакт с италианските власти и е на разположение да помогне в кризисната ситуация./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Задачата на живота не е в това да бъдеш на страната на мнозинството, а в това да живееш съгласно вътрешни, създадени от самия теб закони.


Марк Аврелий