Секции

19 April 2024 11:21

Димитър Главчев е председателят на 44-ото НС

Димитър Главчев беше избран за председател на 44-то Народно събрание. Той беше единствената номинация за поста от най-голямата парламентарна група - тази на ГЕРБ. "За" избора му гласуваха 157 народни представители, 81 се въздържаха.

Вярвам, че ключовата дума в работата на това Народно събрание ще бъде обединение, заяви Димитър Главчев, след като беше избран за председател на парламента. Важно е да намираме решения по приоритетни сфери, като здравеопазване, образование, социални дейности и сигурност, посочи той.

Главчев отбеляза, че гласуваното доверие от страна на избирателите задължава народните представители да работят по дневен ред, който избирателите им диктуват, независимо за кого са дали своя глас.

Очакват ни важни моменти, приоритетни законодателни решения, за които съм сигурен, че ще намерим общ език, каза още той.

Депутатите избраха и заместник-председатели на 44-то Народно събрание. Това са Цвета Караянчева от ГЕРБ, Валери Жаблянов от "БСП за България", Явор Нотев от "Обединени патриоти", Нигяр Джафер от ДПС и Веселин Марешки от "Воля".

Предложенията бяха гласувани заедно и единодушно одобрени с 235 гласа "за".

Парламентът одобри състава и ръководството на временната комисия за изработване на Правилника за работа на 44-то НС. Неин председател е Данаил Кирилов от ГЕРБ.

В комисията влизат 22 народни представители, сред които от ГЕРБ - 9 депутат, от "БСП за България" - седем избраници, от Обединени патриоти - трима народни представители, от ДПС - двама депутати, и от "Воля" - един народен представител./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче