Секции

20 April 2024 09:26

Кабаиванов на крака при Груди Ангелов по повод 105 години Военната академия

Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов лично поздрави началника на Военна академия „Георги С. Раковски“ генерал-майор Груди Ангелов със 105-та годишнина от основаването на най-старото висше военно училище в страната. „Вашият професионализъм гарантира укрепването на националната ни идентичност, съхраняването и просперитета на българската армия“, се казва в поздравителния адрес, който кметът поднесе.

На днешната паметна дата, 20-ти април, във Военната академия бе организирана тържествена церемония, с която бе отбелязана годишнината от основаването й. Кметът на град Клисура Генка Тодорова и директорът на Историческия музей Стоян Иванов поднесоха венец на Алеята на славата, на която е положена гилза с пръст от героична Клисура, в двора на Военната академия.

С това, клисурци, напомниха за славното минало на своя град и отдадоха почит на прадедите си.

На официалната церемония по повод годишнината от основаването на Военна академия „Георги С. Раковски“ присъстваха президентът Румен Радев, Негово светейшество българският патриарх Неофит, служебният министър на отбраната Стефан Янев, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, началникът на Военната академия генерал-майор Груди Ангелов, командири на видовете въоръжени сили и на военни формирования от Българската армия, ректори на висши училища, бивши началници и преподаватели във Военната академия.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.


Стив Джобс