Ето как в „Проданов” отбелязаха Деня на земята

По повод Деня на земята в СУ "Христо Проданов" в Карлово бяха проведени множество инициативи, съобщиха за Карлово ТВ от училището. На 19.04.2017г. учениците от X В клас, под ръководството на г-жа Дзанева, засадиха дърво в двора на училището. Бяха изработени и постери и презентации на тема „Опазване на природата“ и „Земята е наш дом и трябва да я обичаме“.

На 20 април гости в училището бяха децата от III група на ЦДГ „1 юни“ и III и IV групи от ЦДГ „Светлина“.

Посещението им беше свързано с 33-та годишнина от изкачването на връх Еверест от Христо Проданов и Денят на Земята, който се отбелязва всяка година на 22 април. Децата отговаряха активно на въпросите от презентацията за опазване на природата.

В класните стаи, с помощта на учениците от начален курс, изработиха балони-животни и много се забавляваха. В двора на училището малчуганите посадиха две дръвчета. Малките гости получиха подаръчета с послания, които бяха изработени от клуб „Скрапбукинг“ с ръководител г-жа Георгиева.

На гостите бяха раздадени стикери на защитени животни, брошури и книжка с картинки, която разказва за приключенията на гъсока Брент. Той е представител на един рядък вид, който зимува у нас, в България. Изданието е изработено и любезно предоставено от СНЦ „Зелени Балкани”.

Организатори на мероприятието бяха: г-жа Благоева, г-жа Кръстева, г-жа Мурджева, г-жа Богойска, г-жа Иванова и зам.-директорките по учебната част г-жа Минева и г-жа Дончева.

На 20.04.2017г. беше проведен открит урок от учениците от ХI А клас, посещаващи група „Пътуващо училище“ по проект „Твоят час“, с ръководител г-жа Писачева. Урокът бе под надслов „Ден на Земята – Защо само един ден?“. Гости бяха децата от четвъртите класове, които се запознаха с основните видове защитени територии в България и наблюдаваха презентации за трите национални парка в нашата страна – НП „Централен Балкан“, НП „Рила“ и НП „Пирин“.

Урокът завърши с въпроси от наблюдаваните компютърни проекти, на които малките гости отговориха безгрешно. Водещи бяха Милена Мяховска и Жанет Трифонова.

 

Новини от региона:

Открита сцена „Малък съм или голям, аз за Левски знам“ проведе Национален музей „Васил Левски“

Министър Румен Порожанов идва в Карлово за среща с розопроизводители

Кметът д-р Кабаиванов с изнесена приемна в Дъбене

В Карлово се проведе Трудова борса 2018 (видео)

"Розово вълшебство" с фотограф Милена Миладинова

Розоберът в Карловско е в разгара си, а розопроизводителите са недоволни от изкупната цена (видео)

Наградиха победителите в конкурс „ Ако бях учител……“

Още...

Днес Ви питаме:

Намирате ли време за четене на книги?

Да

Не

Нямам мнение

 
Културен афиш
Изтегли си късметче
Начало
Политика
Криминални
Икономика
Общество
Здраве
Култура
Спорт
Любопитно
Галерия
Актуално
Моят обектив
Откровено с
Изкуство и традиции
Вива академия
Спортен кадър
Справочник
Културен афиш
Времето
Камера на живо
Гледай сега
За нас
Контакти
Архив

Да направиш повече за света, отколкото той за теб – това е успех.


Хенри Форд