Който ограничава желанията си, той е винаги достатъчно богат.


Волтер

Ето как в „Проданов” отбелязаха Деня на земята

По повод Деня на земята в СУ "Христо Проданов" в Карлово бяха проведени множество инициативи, съобщиха за Карлово ТВ от училището. На 19.04.2017г. учениците от X В клас, под ръководството на г-жа Дзанева, засадиха дърво в двора на училището. Бяха изработени и постери и презентации на тема „Опазване на природата“ и „Земята е наш дом и трябва да я обичаме“.

На 20 април гости в училището бяха децата от III група на ЦДГ „1 юни“ и III и IV групи от ЦДГ „Светлина“.

Посещението им беше свързано с 33-та годишнина от изкачването на връх Еверест от Христо Проданов и Денят на Земята, който се отбелязва всяка година на 22 април. Децата отговаряха активно на въпросите от презентацията за опазване на природата.

В класните стаи, с помощта на учениците от начален курс, изработиха балони-животни и много се забавляваха. В двора на училището малчуганите посадиха две дръвчета. Малките гости получиха подаръчета с послания, които бяха изработени от клуб „Скрапбукинг“ с ръководител г-жа Георгиева.

На гостите бяха раздадени стикери на защитени животни, брошури и книжка с картинки, която разказва за приключенията на гъсока Брент. Той е представител на един рядък вид, който зимува у нас, в България. Изданието е изработено и любезно предоставено от СНЦ „Зелени Балкани”.

Организатори на мероприятието бяха: г-жа Благоева, г-жа Кръстева, г-жа Мурджева, г-жа Богойска, г-жа Иванова и зам.-директорките по учебната част г-жа Минева и г-жа Дончева.

На 20.04.2017г. беше проведен открит урок от учениците от ХI А клас, посещаващи група „Пътуващо училище“ по проект „Твоят час“, с ръководител г-жа Писачева. Урокът бе под надслов „Ден на Земята – Защо само един ден?“. Гости бяха децата от четвъртите класове, които се запознаха с основните видове защитени територии в България и наблюдаваха презентации за трите национални парка в нашата страна – НП „Централен Балкан“, НП „Рила“ и НП „Пирин“.

Урокът завърши с въпроси от наблюдаваните компютърни проекти, на които малките гости отговориха безгрешно. Водещи бяха Милена Мяховска и Жанет Трифонова.

 

Новини от региона:

Карловският склуптор Димитър Бакърджиев извая от восък Левски

Склупторът Димитър Бакърджиев дари восъчна фигура на Васил Левски във Войнягово(ВИДЕО)

Медал за „Любов и вярност” за семейство Стамови от Карлово

Отбелязваме черен ден: 140 години от Страшното в Карлово

Браво: „Карловойс“ със златен медал от престижен фестивал

Хиляди българи сведоха глави пред Васил Левски в Карлово(ВИДЕО)

Комитет “Васил Левски” присъди ежегодната си награда на зрелостника Дзаньо Минев и художника Дечко Тодоров

Още...

Днес Ви питаме:

Можете ли да си позволите почивка на море това лято?

Да

Не

Нямам мнение

 
Културен афиш
Изтегли си късметче
Начало
Политика
Криминални
Икономика
Здраве
Култура
Спорт
Любопитно
Галерия
Актуално
Моят обектив
Откровено с
Изкуство и традиции
Вива академия
Спортен кадър
Справочник
Културен афиш
Камера на живо
Гледай сега
За нас
Контакти
Архив