Секции

18 April 2024 15:57

Пловдивският съд остави в ареста фалшификатори на самоличност

Пловдивският окръжен съд наложи най-тежките мерки за неотклонение „задържане под стража” на осем от деветимата арестувани в петък фалшификатори на милиони документи за самоличност, шофьорски книжки и лични карти.

Това са Димитър Димитров – Митьо Дебелия, Васил Кузманов, Георги Панов, Иван Стефанов, Гарабис Симонян, Ленко Петров, Иван Ализанов, Стефан Тараталов. Осмината са на възраст от 22 до 44 години. По делата са приложени доказателства, събирани със специални разузнавателни средства, то бе разгледано при закрити врати.

Престъпната група е специализирала в подвързване на фалшивите документи и комплектоването им. От четири адреса в Пловдив и околните села спецполицаите от сектор „Борба с организираната престъпност” в Пловдив иззеха 30 чувала с майсторски изработени неистински паспорти, лични карти, шофьорски книжки за 15 страни в Европейския съюз, както и визи за постоянен престой в Англия, винетки от Гърция и предотвратиха печалба от 100 милиона лева за престъпния свят.

Срещу всеки от задържаните са повдигнати по две обвинения – за това, че през периода 18.06.2007-22.11.2007 г. в Пловдив са участвали в организирана престъпна група и за това, че през същия период в съучастие са държали и укривали предмети, материали и оръдия, предназначени и послужили за съставяне и преправяне на български документи за самоличност, свидетелства за управление на превозни средства, лични и регистрационни данни.

Окръжният съдия Мария Шошкова прецени, че са налице основанията, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение на първо място от събраните по делото доказателства е налице обосновано предположение, че обвиняемите са извършили деянията. Те са обвинени в тежки умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода до 6 г. Съдът прецени, че съществува реална опасност осмината да извършат друго престъпление.

Шестима от тях са вече осъждани с влезли в сила присъди, а срещу Димитър Димитров има две висящи наказателни производства. Васил Кузманов единственият без присъди и висящи производства срещу него. Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче