Секции

24 April 2024 12:24

Актьори учиха карловските деца на бъдат безкомпромисни при шофиране в нетрезво състояние

Сдружение "Млади, активни, креативни", съвместно с “Перно Рикар България” ЕООД и Общинска библиотека гр.Карлово организираха открит урок на тема “ НеТолерантност на шофирането в нетрезво състояние”. Ученици от всички средни училища в Карлово и Сопот взеха участие в урока и имаха възможност да дискутират по темата чрез един нетрадиционен, неформален метод на директно участие в представените сценки, съвместно с гостуващите актьори.

Антон Минев – зам. - кмет на община Карлово и председател на Комисията по безопасността на движение поздрави учениците и засвидетелства загрижеността си за безопасността на движение на всички участници, независимо дали са шофьори, пътници или пешеходци.

Специални гости на открития урок бяха известният български актьор Александър Сано и актьорите от комедийна трупа „Нема к‘во“ - Георги Николов – Жорони, Калин Кирилов и Венсант. Група „Нема к’во” представлява иновативна комбинация от stand-up комедия и close-up илюзия, обединени в едно атрактивно и забавно шоу.

Комедиантите Жорони и Калин Кирилов засягат фундаментални теми от ежедневието, в които всеки може да се припознае, а илюзионистът Венсан успява да измами човешките сетива, превръщайки обикновените неща в магия. Темата за нулева толерантност към шофирането в нетрезво състояние беше представена от актьорите по достъпен начин чрез разиграване на битови сцени от ежедневието и въвличане на присъстващите ученици.

Алекандър Сано дискутира с децата темата и в заключение каза „Не пия, не пуша, не употребявам наркотици и въпреки това живея прекрасно! Да пиеш и след това да шофираш е тъпо!“. В края на урока всички желаещи си взеха автограф и се снимаха за спомен с актьорите.

Урокът се осъществи с подкрепата на компанията за производство на висококачествен алкохол и вина “Перно Рикар България” ЕООД гр.София, в следствие на поетия към обществото социален ангажимент за промотиране на отговорна и умерена употреба на алкохолни напитки, особено сред младите хора. Компанията произвежда късометражния, игрален филм “Моментът никога не е само един”, разработени за техния проект “Шофиране = Отговорност“, а Александър Сано играе главната роля в него.

Присъстващите имаха възможността да изгледат филма, който е изключително силен и посланията, които отправя към зрителя по отношение на шофирането в нетрезво състояние и опасностите, които крие то, са много ясни и докосващи. Сдружение „МАК“ с. Куртово има подписано дългосрочно споразумение за съвместна работа с компанията и предоставени пълни права за разпространение на филма и разработените от компанията наръчници.

Карлово е един от градовете, които са включени в програмата на актьорите за организиране на кампания по темата „Шофиране=Отговорност“, а Сдружение „Млади, активни, креативни“ и Общинска библиотека гр. Карлово са местните партньори на кампанията.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два начина да живееш живота си. Единият е като мислиш, че няма чудеса, а другият – че всяко нещо е чудо.


Алберт Айнщайн