Секции

03 May 2024 16:43

ГЕРБ трябва да състави кабинет, категоричен е Борисов

Длъжни сме да направим правителство, всякакви други формули, дори математически, не излизат. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след консултациите при президента Румен Радев.

"Запознахме президента Радев с това, че имайки поуки от предишни години, се опитваме в коалиционното споразумение да изчистим всички детайли и да проиграем всички възможни конфликтни ситуации по време на управление, за да може да е стабилно в рамките на 4 години", съобщи Борисов.

Темата "министри" не е отваряна. Нито едно физическо лице не е обсъждано, заяви още лидерът на ГЕРБ след консултациите на ПГ на партията при президента преди връчването на проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"И това е лично по мое настояване, и се радвам, че Патриотите го приеха", добави Борисов. "Програмата, начинът, механизмът, по който ще действа правителството. Министри най-лесно се слагат, защото и лесно се махат. Затова тях - последно. Даже им казах - най-добре на 3 май", коментира Борисов.

"Една от най-важните теми за държавата е председателството, затова предложихме най-конструктивното да се обединим по тази тема, отговорът го чухме преди час, каква конструктивна опозиция. Още не е заглъхнало ехото от победата ни на изборите започва да се говори кога и как ще има нови и ще има избори. Благодаря на Радев, че проявява в това отношение разбиране, защото за тези няколко месеца е разбрал колко е тежък кръстът да управляваш", каза още Борисов след срещата на "Дондуков"2.

"Просто сме длъжни да бъдем отговорни. В президентството има здравомислещи хора и с обши усилия може тези забатачени неща през годините да ги оправим. Полагаме усилия, да се надяваме, че ще успеем", изтъкна още Борисов./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче