Секции

05 May 2024 04:48

Само един пловдивчанин в новия кабинет

Само един пловдивчанин ще има в новия кабинет на ГЕРБ и патриотите. За поста вътрешен министър се спряга името на бившия главен секретар на МВР Калин Георгиев. Преди време той оглавяваше структурата на БОП под тепетата, а сега е шеф на охраната в голяма банка.

Вторият пловдивчанин, който имаше вероятност да влезе в кабинета – Славчо Атанасов, със сигурност ще се размине с министерското кресло в културата. Там начело се връща Вежди Рашидов, който също се кандидатира за депутат от Пловдив. За Славчо Атанасов вероятно отново ще остане поста на шеф на Комисията по култура в Парламента.

За сравнение в служебното правителство Пловдив е представен от четирима министри.

В новия кабинет се спрягат още познати имена от стария. Томислав Дончев вероятно ще е министър по европейската политика, Лиляна Павлова остава начело на регионалното ведомство. Николина Ангелкова ще ръководи туризма. Красимир Каракачанов се спряга за новия министър на отбраната. Министерството на правосъдието вероятно ще се оглавява от Екатерина Захариева. Министър Ради Найденов от служебния кабинет ще поеме външното ни ведомство. Предполага се, че на Емил Караниколов ще бъде поверено Министерство на икономиката, а Владислав Горанов отново ще се грижи за финансите на страната ни. Красен Кралев пък е почти сигурно, че застава начело на спортното министерство./Вестник Марица

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче