Секции

23 April 2024 09:17

Естрадни прими оценяват над 400 талантливи деца в Хисар

За пета поредна година гр.Хисаря ще е домакин на Националния младежки конкурс с международно участие „15 лалета“. Събитието ще се проведе от 28 до 30.04.2017г. в двете зали на НЧ „Иван Вазов“ в курортния град. За чест на организатори и домакини събитието се превърна в един от най-значимите музикални форуми в страната.

През сцените на конкурса са преминали някои от най-изявените музикални дарования на България, намерили успешна реализация в ТВ формати и по големите европейски сцени: Лидия Ганева, Даниела Пирянкова, Невена Пейкова, Виктория Георгиева, Радко Петков, Траян Костов, Ивета Костова, Стефани Илиева, Симеон Желязков, Вениамин Димитров, Доника Стратиева, Кристиана Асенова, Елеонора Иванова и мн.др.

През петте години участниците са оценявани от звездно жури: Мими Иванова, Развигор Попов, Росица Кирилова, Валери Костов, Мая Райкова, Христина Янкова, Петър Алексиев, Пламен Велинов, Вячеслав Кушев, Доротея Петрова, Антония Маркова, Николай Гешев, Вяра Сотирова и др.

Участинците се състезават в три направления: изпълнителски - „С песните на Мими и Развигор“, „15 лалета“ и направлението за нови аранжименти - „Ние и песента“.

През настоящата година ще се включат 431 изпълнители, представители на 68 музикални ръководители от 17 области на цялата страна и гости от чужбина. Основен организартор на конкурса е сдружение с нестопанска цел „15 лалета“ със съорганизатори община Хисаря, НЧ „Иван Вазов“, СУ „Хр.Смирненски“ и ОУ „Кл.Охридски“.

Събитието ще се проведе под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова и е част от календара на Министереството на културата. Талантливите изпълнители ще бъдат оценявани от жури в състав: Мими Иванова, Развигор Попов, Маргарита Хранова, Снежина Темелкова, Мартина Иванова, Христина Янкова, Петър Алексиев, Валери Костов. Карлово ТВ е медиен партньор на събитието.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче