Секции

29 March 2024 17:22

Ден на отворените врати в съда в Карлово

Районен съд Карлово организира „Ден на отворените врати”, който ще се проведе на 28.04.2017г. (петък) от 12.00 часа, по инициатива на Висшия съдебен съвет и във връзка с реализиране на „Комуникационна стратегия на съдебната власт“.

Каним граждани, ученици, студенти и журналисти да посетят съда при следния КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЕТО:

I. В Съдебната палата на адрес: град Карлово, ул. „Димитър Събев“ № 4, в 12.00 ч. ученици от СУ „Васил Левски“ гр. Карлово, ще участват в импровизиран съдебен процес по наказателно дело под формата на ролева игра, която може да се наблюдава от посетителите.

II. В Съдебната палата, намираща се на адрес: гр. Карлово, ул. „Генерал Карцов” № 44, в Деня на отворените врати, желаещите могат да посетят сградата на съда и да се запознаят с организацията на работа на съдиите и съдебните служители, касаеща съдебните процедури, работата и функциите на съдебните служби. Гостите на Открития ден имат възможността да разгледат различните служби, деловодства и регистратура, да наблюдават технологията и разнообразието от предоставяните съдебно-административни услуги, да получат отговори на въпроси, свързани с организацията на работата в съда, със статута на съдиите и на съдебните служители, с резултатите, с проблемите и постиженията в процеса на правораздаване.

Провеждането на „Ден на отворените врати” е насочено към популяризиране дейността на съда, с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в работата на съда.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче