Секции

04 May 2024 17:14

Пловдив се отказа от акциите на държавата в Международния панаир

Общинските съветници в Пловдив гласуваха за връщане на акциите на Международния панаир на държавата. Така те се съобразиха с поръчението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

С 39 гласа "За", 4 "Против" и 3 "Въздържал се" Общинският съвет на града на тепетата отмени решението от 13 април, с което Пловдив прие 20,63% от акциите на Панаира. Дотук се стигна, след като вчера изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на кмета Иван Тотев и на групата общински съветници от партията на Бойко Борисов да направят това.

Мотивът на лидера на ГЕРБ са "опитите за публични внушения, които свързват ГЕРБ със знаков бизнесмен от средите на БСП“, отбелязаха от партийния пресцентър.

8 месеца, след като ги отхвърли единодушно, на 13 април, т.г. с гласовете на ГЕРБ и БСП Общинският съвет на Пловдив прие дарените от държавата акции на Международния панаир, чийто мажоритарен собственик е дългогодишният лидер на левицата в областта Георги Гергов.

Вчера областният управител на Пловдив Здравко Димитров отмени решението. В заповедта му се посочва, че то е незаконосъобразно./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче