Секции

26 April 2024 01:53

Стотици карловци препълниха залата на читалището на концерта на „Проданов“

Нестихващи овации огласиха снощи читалището в Карлово. На сцената един след друг излязоха 235 ученици на СУ „Христо Проданов“. Всички възпитаници от 1 до 12 клас на елитното училище се изявиха на концерта в чест на патронния празник на учебното заведение. Голяма част от децата участват в занимание по интереси по проекта „Твоят час“.

Зрителите аплодираха участниците във вокалната група, народните танци, хора на училището, спортните танци, рок групата, индивидуалните изпълнители на популярна и народна музика и мажоретния състав.

Директорът на училището Мариана а Маринова награди първенеца на випуск 2016-2017 Дзаньо Минев. С отговора си абитуриентът благодари на учителите си, които са го направили това, което е. Специални благодарности момчето поднесе на своята майка, благодарение на която е постигнал всичките си успехи, а те не са малко. Директорът в продължение на 5 минути чете наградите и постиженията на Дзаньо.

Вчера ученици и учители от СУ „Христо Проданов” отбелязаха 33 - годишнината от гибелта на патрона на училището, първия българин, изкачил Еверест, успял да достигне до върха без кислороден апарат по най-трудния и дълъг път – западния склон, наричан още „Жестокият път”.

Деца и учители се поклониха пред паметника му в Карлово, като пристигнаха с шествие водено от барабанчици. В кратко слово Мариана Маринова припомни за живота на Христо Проданов. Бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност.

Снимка: Георги Ц.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче