Секции

29 March 2024 02:51

Трети ден в Хисар шества младостта и песента(ВИДЕО)

„България е длъжница на младите хора“, каза вицепрезидентът Илияна Йотова по време на галаконцерта на Петия национален младежки конкурс за популярна песен "Петнадесет лалета" в Хисар. "Най-страшното, което една държава може да направи, е да прокуди децата си, затова ние сме им длъжници. Да подадем ръка на младите хора, да ги направим ценени, да им помагаме. Нашата надежда са талантливите деца на България", каза вицепрезидентът, като припомни песента на Мими Иванова "Българийо, децата ни върни".

Трети ден в Хисар празнуват младостта и песента. На петото издание на конкурса "Петнадесет лалета", посветен на Мими Иванова – почетен жител на града, дойдоха и стотици зрители. Днес се проведе и галаконцерта, на който бяха наградени най-талантливите изпълнители. Пред камерата на Карлово ТВ, който е медиен партньор на събитието, застана музикалният директор на фестивала Иван Димов, за да разкаже за младите таланти и звездното жури, сред които е и примата Маргарита Хранова.

Музикалното събитие е част от календара на Министерството на културата и се провежда под патронажа на вицепрезидента на България.

Събитието уважиха кметът на общината инж. Пенка Дойкова и председателят на ОбС Хисар Ганьо Султанов.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Музиката дава израз на онова, за което не могат да бъдат открити думи, но не може и да остане премълчано.


Виктор Юго