Секции

25 April 2024 17:10

Побойник брои 5000 лв. за удар по униформен

Побойник ще трябва да плати 5000 лв. на униформен, на когото спукал тъпанчето и с удар увредил едното око след пиянско сбиване. Тази сума е в резултат на заведено от полицая гражданско дело за обезщетение. Отделно биячът е осъден на 1 година затвор за атаката на служител на реда.

На 1 юни 2014 г. няколко компании се веселили в заведението „Каручката” в „Тракия”. Вече в малките часове между част от посетителите възникнала разправия за сметката, започнал бой и така била извикана полиция. В този момент един от мъжете, който до този момент не участвал в кавгата, излязъл от ресторанта. Попитал свой приятел дали е пострадал в мелето, после неочаквано се нахвърлил на полицая. Ударил го по главата и се опитал да му скъса пагона. Докато го задържали, псувал и хапел.

Удареният полицай се оказал със спукано тъпанче и травма на лявото око, довело до ерозия на роговицата. Бил за около месец в болнични, след това се наложило да смени оперативните си дейности с работа на бюро. Когато внесъл гражданския иск, обяснил, че това го карало да се чувства непълноценен спрямо колегите си, престанал и да тренира активно, защото много се страхувал от нова травма на главата.

Той е поискал обезщетение от 14 000 лв. за преживените страдания, но със свое решение от 26 април Пловдивският районен съд решава, че адекватната компенсация е 5000 лв. И двете страни могат да обжалват пред Окръжния съд./Вестник Марица

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче