Секции

02 May 2024 06:00

Рокади във властта: Сидеров поема юздите на патриотите-парламентаристи!

Волен Сидеров вероятно ще оглави еднолично парламентарната група на „Обединени патриоти”. Това каза той в Народното събрание. Причината е, че досегашните съпредседатели Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са предложени за министри и напускат парламента, пише Флагман бг.

След въпрос дали ще стане председател на групата, Сидеров отговори: „Това ще го разгледаме. Вероятно – да, защото бяхме съпредседатели. Но така или иначе отговорността е да бъдат хората навреме, да я има дисциплината. Сериозна работа. Знам го от минали парламенти, че няма ли добра дисциплина и контрол, мнозинството не е много голямо, така че трябва да сме на линия.”

След питане как отговаря на критиките, че от евроскептици са станали евроатлантици, Сидеров отговори: „Казвал съм го вече. Това беше възможната коалиция, това беше вотът на хората. Ние запазваме нашата критичност към Европейския съюз, защото има много какво в него да се реформира. Но реалностите са такива, ние не искаме да създаваме нестабилност, не искаме да създаваме конфронтации, макар че такъв образ ни бе създаван през годините.”

По думите му - и трите партии в „Обединени патриоти” не са нито нихилисти, нито разрушители, нито хора, които създават проблеми.

„Напротив – и по време на домакинството ни и в очите на всички страни от Евросъюза ще се види, че българските патриоти всъщност са конструктивни”, заяви Волен Сидеров./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Доближиш едно добро до друго толкова плътно, че между тях да не остане ни най-малка междина – това наричам да се наслаждаваш на живота.


Марк Аврелий