Секции

25 April 2024 19:15

Загиналите туристи край връх Малък Купен нямали подходяща екипировка

Двамата загинали туристи в района на връх Малък Купен в Стара планина не са имали екипировка, съобразена с метеорологичните условията в тази част на планината, съобщиха пред БТА от Планинската спасителна служба в Троян. И добавиха, че подобни случаи са типични за този сезон, тъй като в населените места е пролет, към лято, а в планината все още е зима. В акцията по издирването са участвали спасители от Ловеч, Троян и Сопот.

Мъж и жена загинаха в планината, телата им бяха намерени днес по обяд. Те, заедно с още една жена, вчера тръгнали от хижа "Амбарица" към хижа "Дерменка", но се изгубили. В района на връх Малък Купен едната жена се подхлъзнала по наклон, а мъжът тръгнал след нея, но счупил крак. Другата туристка се върнала в хижа "Добрила" и съобщила за случилото се. Тялото на мъжа е открито около 11.00 ч. днес, а на жената - около 12.30 ч.

Говорителят на Окръжната прокуратура в Ловеч Кирил Петров заяви, че жената, подала сигнала за инцидента, е съпруга на загиналия мъж, и двамата са над 50-годишна възраст. Загиналата жена е от Варна. Образувано е досъдебно производство. /Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче