Секции

04 May 2024 15:49

Дъжд до сряда, след това слънцето се показва и ни чака топла събота

Дъждът си отива в сряда. Дотогава обаче ни очакват ежедневни валежи. Това заяви за NOVA синоптикът Симеон Матев, като допълни, че няма нищо по-естествено от това да вали през май.

От Северна Европа към Балканите се спуска студен въздух. В момента в Москва е 2 градуса и вали сняг. При нас ще има само захлаждане днес, утре и в сряда. Максималните температури ще са характерни по-скоро за април - от 13-14 в североизточните райони до едва 20 градуса на юг.

Най-студеният ден от тази серия ще е сряда с максимални температури около 13-14 градуса.

След този ден обаче започва значително затопляне и повишаване на температурите.

В четвъртък сутрин на места по високите западни полета може да се създаде критична ситуация с ниски минимални температури от порядъка на 2-3 градуса. Може да има и слани на места. След това през деня обаче ще усетим затоплянето. Температурите ще са около и над 20 градуса.

Синоптиците прогнозират, че събота ще е най-топлият ден от началото на годината досега.

Очаква се температурите в градовете да достигнат дори 30 градуса.

В неделя обаче предстои поредното захлаждане, температурите ще се понижат, макар и незначително - от 30 в събота ще паднат на 25 градуса средно.

В началото на следващата седмица ни очаква нов валежен период и ново понижение на температурите./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.