Секции

04 May 2024 13:41

Съдът настръхна! Двойник на убития Николай Чивиев разказа за кървавия инцидент на АМ

Четирима свидетели се явиха днес в Окръжен съд – Благоевград, по делото за убийството на АМ „Струма“, където Емил Първанов – Ембака, удари с камък и уби шефа на охраната на „Агромах“ – Николай Чивиев. Единият от свидетелите поразително прилича на убития Николай Чивиев, а най-странното бе, че носи същото име - Николай Чивиев, съобщава struma.com.

Ембака пристигна точно в 10:30 часа и беше придружаван от адвокатите му – Недин и Марковси.

Първият свидетел, който се изправи пред съда е Любомир Крумов. „По време на случая работех като багерист към „Агромах“ намирах се на 50 – 60 метра от инцидента. През повечето време виждах какво се случва“, разказа той.

„Първо една черна кола спря, а от нея излязоха мъж и жена, друга кола им беше препречила пътя. В нея имаше двама души Николай Чивиев и още един. Предполагам водеха спор, но не съм чул нито дума, тъй като работех. В един момент единия хвърли камък по главата на другия. После дойде линейка имаше счупени и имаше счупени стъкла на всякъде“, каза още пред съда Крумов.

Други двама свидетели по делото бяха жени, които работят в РУ Сандански. Едната - Мария Манушева е правила обиск на Десислава Първанова, докато другата, която работи в деловодство – Славина Димитрова също е присъствала. Двете казаха, че не са забелязали наранявания по тялото на жената, но все пак не са й правили оглед.

„Тя не оказа съпротива и изглеждаше в нормално състояние“, споделя Манушева.

Като последен свидетел по делото се яви Николай Чивиев – втори братовчед на убития Николай Чивиев. Той работел също за „Агромах“. „По време на инцидента бях в офиса си, тогава ми се обади Бойко Илиев, който каза притеснен „ Ники го удариха много лошо идвай към болницата“, тръгнах на момента и по пътя вече ми съобщи отново по телефона следното „ Не бързай той приключи…“, разказа той.

„В последствие разбрах за скандала, който се е развил, Ники имаше военна подготовка, но аз съм строг към работниците, единственото, което съм му купувал е било дрегер за алкохол. Не съм им давал да носят палки“, това сподели пред съда Чивиев. Седем свидетели са предвидени за изслушване на следващото дело, за убийството на АМ „Струма“./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче