Секции

20 April 2024 13:58

Стихове и песни за Левски ще изпълняват децата на Карлово в „Нощта на музеите” на 19 май

Стихове и песни за Левски ще изпълняват децата на Карлово в „Нощта на музеите” на 19 май. Това съобщи за Радио „Фокус” Пловдив директорът на Национален музей „Васил Левски” в Карлово Дора Чаушева. Проявата ще включва открита сцена за деца до 11 години.

В нея могат да се включат организирано деца от детски градини и начален курс, както и деца със самостоятелно заявено участие. „При миналогодишната такава инициатива, която направихме се оказа, че интересът на малките деца и ученици към тази изява е много голям.

За тях е удоволствие да рецитират и пеят стихове и песни за Левски”, каза Чаушева. По думите и от музея ще продължат да работят в тази посока. Вече има заявки за участие на децата от детските градини в Карлово и село Васил Левски, които ще се включат с песни за Апостола. В другата част от вечерта на 19 май ще се изявят самодейни колективи от селата Пролом и Дъбене.

По думите на Дора Чаушева във всяко населено място в Карловско знаят народни песни за Левски, които се пеят и днес. Затова тя се надява повече деца да се качат на сцената, за да се изявят и да зарадват гражданите и родителите си със своите изпълнения. Национален музей „Васил Левски” в Карлово ще работи с удължено работно време до късните часове на 19 май./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче