Секции

27 April 2024 22:01

Около 5600 четвъртокласници се явиха на национално външно оценяване по български език и литература в Пловдив и областта

Около 5600 четвъртокласници се явиха на национално външно оценяване по български език и литература в Пловдив и областта. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив Васка Атанасова, експерт от Регионалното управление по образование в Пловдив и председател на комисия по оценяване на писмените работи.

Тя посочи, че днес националното външно оценяване по български език и литература се е провело във всички училища в Пловдив и областта, в които има начален етап на обучение и съответно 4 клас. Тези училища са общо 154, а паралелките в тях – 290. „Днес е нормален учебен ден и има ученици, които отсъстват поради заболяване. Изпитът започва в 10:00 часа и бе с продължителност 40 минути.

В срок до 3 дни трябва да бъдат проверени и въведени резултатите на всяко едно дете специализирания сайт за национално външно оценяване при четвъртокласници“, обясни Васка Атанасова. Тя посочи, че на 12 май учениците подлежат на национално външно оценяване по математика, а тестовете по „Човек и общество“ и „Човек и природа“ са съответно на 15 и 16 май./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче