Секции

27 April 2024 01:07

Последно: Екзекуторите на Рогача отиват за дълго в затвора

Върховният касационен съд остави в сила решение на пловдивския съд, с което Николай Стоянов-Чичото е осъден 20 години затвор и Иван Стоянов е осъден на 18 години за зверското убийство на карловския бизнесмен Георги Рогачев.

С присъда от 27.05.2016 г. Окръжен съд – Пловдив призна Николай Стоянов за виновен в това, че на 14.09.2014 г. в землището на с. Розино, на газстанция заедно с Иван Стоянов и неизвестен извършител, умишлено е умъртвил Г. Р., като смъртта е настъпила на 20.10.2014 г. и убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и по хулигански подбуди.

Със същата присъда Иван Стоянов е признат за виновен в това, че на 14.09.2014 г. в землището на с. Розино, в съучастие като извършител с Николай Стоянов и неизвестен извършител, умишлено е умъртвил Георги Рогачев, като смъртта е настъпила на 20.10.2014 г. и убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития и по хулигански подбуди. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.

Карлово ТВ припомня, че зверският побой бе сътворен заради спор за дребна сума пари. Чичото твърдял, че дни преди инцидента е оставил авансово 20 лева за бензин и отишъл да зареди. Работниците на Рогача обаче извикали шефа си. Настанал спор, после скандал. Събрали се десетки роми от махалата, започнали да нападат собственика на бензиностанцията и брат му-Кольо Рогача, който е знакова фигура от ъгнърграунда в миналото. Ромите млатили братята с лопати и колове, Георги Рогачев извадил пушка и стрелял във въздуха.

Кольо Рогача оцеля, но брат му издъхна, без да дойде в съзнание. Тази смърт провокира протести в региона, събраха се рокери от цялата страна, искаха да нападнат ромската махала. Полицията и жандармерията удържаха фронта, привикаха малкия брат, за да му забранят да търси лична мъст. По време на процеса дъщерята на убития-Марияна, нееднократно повтори пред Карлово ТВ, че иска доживотен затвор за екзекуторите на баща си.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче