Секции

24 April 2024 12:18

Масови оставки в болницата в Карлово!

Само за ден 18 медицински сестри подадоха молби за напускане от болницата в Карлово. По-рано няколко лекари също депозираха оставки. Ако те си тръгнат от здравното заведение, възможно е да затворят цели отделения. Има опасност и болницата да спре да работи.

Така над 85 хиляди души са застрашени да останат без лекарска помощ. В общинската болница основната заплата на една сестра е 580 лева - с 50 повече от санитарката, а лекарите взимат по 900 лева. Заради ниското заплащане сестри няма, а тези които са останали работят извънредно, за да попълват оголените графици. А хирургичното отделение вече е затворено заради липса на доктори.За следващия месец няма да получава и пълния размер на заплатите си.

Управителят на общинската болница е категоричен, че не може да увеличи заплатите на сестрите, тъй като за това трябват още по 40 хиляди лева на месец. Пари, които не са заложени в бюджета на здравното заведение.

За да се справи със ситуацията, болницата е поискала финансова инжекция от общината, която е собственик на здравното заведение.

Източник: Нова ТВ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче