Секции

20 April 2024 00:10

Малките таланти от ДГ „Първи юни” твориха красота

Голям Арт пленер под наслов ,,Красотата в нас и около нас” се проведе днес в двора на ДГ,,Първи юни”-гр. Карлово. Участие взеха всички деца от детското заведение, които обогатиха своите представи, възприятия, впечатления и емоционални преживявания и по този начин осъществиха по-тесни, непосредствени връзки със заобикалящата ги действителност, разказа за Карлово ТВ директорът Ваня Христова. Активността и самостоятелността на децата беше подкрепена в творчески работилнички в целия двор на детската градина. Програмата на арт пленера беше съставена от поредица весели атрактивни занимания, които позволиха на малчуганите да развият въображението си и да разкрият уменията си като художници.

Сръчните и талантливи ръчички на децата от група ,,Пчелица” изработиха атрактивно дървено влакче с вагончета, което оцветиха с темперни бои. Сладурчовците от група ,,Слънце” измайсториха чаши с помощта на техниката ,,декупаж”. Малчуганите от група ,,Пъргави кончета” научиха за малко познатата техника ,,плъстене на вълна”. Група ,,Златно сърце” рисуваха гипсови макетни фигурки с темперни бои. Въртележки от хартия изработиха децата от група ,,Звездица”. Най-малките възпитаници от група ,,Слънчеви зайчета” ще изработят знаменца с логото на детската градина.

Група,,Здравец“ в с. Дъбене рисуваха своята мечта, а група ,,Радост“ в с. Войнягово се запознаха с нова техника -рисуваха с пастели и с помощта на ютия и сешоар. Родителите също с готовност и желание се включиха в тази инициатива. Арт пленерът протече с партньорството и под ръководството на професионалистите от Арт център ,,Орхидея”: Кунка Бакалова и Момчил Николов. Кулминацията бе включването на всички деца от ДГ,,Първи юни”-гр. Карлово в международният проект ,,Картина От мнозина на Малките художници”. ,,Включването на творчески дейности в живота на децата е от голямо значение, защото това им позволява да проявяват себе си, да реализират творчески идеи и да осъществяват собствен свободен избор. Арт терапията дава възможност на децата да открият своя потенциал в изкуството. Ето защо изобразителните творчески дейности са широко застъпени в нашата детска градина, както в основните форми на педагогическо взаимодействие, така и когато плануваме допълнителни такива, разказа Ваня Христова.

Арт пленерът беше заложен като събитие за цялата детска градина, когато изработвахме годишния комплексен план и подготовката за него предизвика много вълнения сред колеги, деца и родители. Много важни за децата са изложбите. Участвайки в тях със своя творба, децата се чувстват значими. Затова е добре такива инициативи да се случват по-често.”-сподели още директорът. По покана на екипа на арт център „Орхидея“: Кунка Бакалова и Момчил Николов, децата от ДГ,,Първи юни” ще направят своята първа изложба в галерия „Орхидея“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче