Секции

03 May 2024 00:07

Времето се шашна: Летните дни ще се редуват с порои и гръмотевици

Почивните дни обещават да бъдат летни, като в събота ще има валежи и гръмотевици на места. В първия почивен ден предимно в Северна и Източна България се очакват превалявания, придружени от гръмотевици. Дневните температури ще бъдат с летни стойности – между 25 и 30 градуса.

В неделния ден ще нахлуе малко по-хладен въздух, който ще понижи слабо температурите и ще бъдат между 22 и 26 градуса, като валежи не се очакват, само в североизточните райони на страната е възможно съвсем слабо да превали, съобщава БГНЕС.

Новата седмица ще започне с понижение на температурите, облачността ще се увеличи, но краткотрайни валежи се очакват само на места в Северозападна България. Максималните температури ще бъдат между 22 и 24 градуса.

Във вторник – 16 май – ще нахлуе по-студен въздух, ще има валежи на много места в страната, като гръмотевични бури се очакват в Западна България. Температурите ще бъдат между 17 и 23 градуса, за София около 17 градуса.

В сряда ще остане по-хладно, отново ще има слаби превалявания, предимно в Западна и Южна България. Температурите ще бъдат около 18-20 градуса.

В четвъртък съществена промяна на времето не се очаква. Ще има разкъсана облачност, валежите ще спрат навсякъде, температурите остават без промяна също.

В петък – 19 май – слабо ще се затопли, не се очакват валежи. Максималните температури ще достигат до около 22-23 градуса.

През почивните дни – 20 и 21 май, температурите още ще се повишат – до около 26 градуса, ще бъде по-често слънчево. Слаби валежи се очакват само на места в неделния ден. /БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче