Секции

02 May 2024 01:29

Стотици полицаи и близки паднаха на колене, за да почетат паметта на Делян Палазов

Стотици полицаи изпратиха в последния му път убития при адска катастрофа в Пловдив Делян Палазов. Вдовицата и майката на полицая бяха подкрепяни от близки, а приятелите и колегите му криеха напиращите в очите си сълзи.

Двама свещеници отслужиха заупокойна молитва, а четирима колеги на Палазов изстреляха траурни залпове.

Невръстните деца на починалия не бяха на погребението.

Всички присъстващи почетоха паметта на Палазов с едноминутно мълчание, паднали на колене.

Беше прочетен съболезнователен адрес от министъра на вътрешните работи Валентин Радев, от директора на ОДП-Пловдив Христо Разсолков, който въпреки че е болен, присъства на погребението, от ГД „Национална полиция” и много други.

Делян Палазов бе положен в гроба в затворен ковчег, а върху него близките поставиха фуражката и каската от мотора на 36-годишния мъж.

Пред БЛИЦ главният секретар на МВР Младен Маринов коментира, че трагедията е пълна. Той изрази съжаление, че такива случаи се повтарят заради неразумно шофиране и превишена скорост. „За нас Делян Палазов остава в паметта ни като изключителен професионалист и като човек, който е загубил живота си по време на изпълнение на служебните задължения. За съжаление, това го има и при нашата работа, много пъти една ситуация не може да бъде преценена, не могат да бъдат предвидени всички опасности. За съжаление, има граждани, които се държат изключително безотговорно и нарушават правилата за движение и законите, и всичко това води до такива случаи”, каза Маринов.

Главният секретар на МВР добави още, че кампанията за събиране на средства за почерненото семейство е в ход и че ще бъде предложена работа на вдовицата./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Когато се влюбих в Око, разбрах: "Господи, това е различно от всичко, което ми се е случвало досега... То е повече от хит, повече от злато, повече от всичко.


Джон Ленън