Секции

25 April 2024 12:26

Деца и военни участваха в състезанието «Един армейски път» в Карлово

Съгласно Плана за съвместна дейност между 61 Стрямска механизирана бригада и клуб „Приятели на армията“ през Учебната 2016/2017 г., на 16.05.2017 г. в района на формированието се проведе заключителното военно-приложно състезание, в което участваха децата от петте секции на клуба от средните училища в градовете Карлово и Сопот. Същото бе организирано от главните сержанти на военните формирования на 61 Стрямска механизирана бригада в район Карлово съвместно с клубния съвет под ръководството на изпълняващия длъжността главен сержант на бригадата старшина Стойчо Коларов.

Командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Пламен Йорданов откри състезанието, приветсва участниците с „Добре дошли!” и пожела успех на всички и достойна победа за най-добрите.

Темата на състезанието беше: „Единен армейски тест” съгласно Програмата за физическа подготовка и спорт в Българската армия. Възпитаниците на училищата, взели участие в сътезанието, показаха своите физически умения при изпълнение на четирите дисциплини от теста:

- коремни преси за 1 минута;

- лицеви опори за 1 минута;

- бягане „совалка” 10x10;

- крос 1000 м.

В състезанието взеха участие пет отбора от по шестима състезатели – ученици от средния курс на обучение, а етапите преминаха под влиянието на силни емоции и физическо натоварване на децата. Главните сержанти на формированията от бригадата оценяваха тяхното представяне като квестори по предварително обявен регламент и утвърдени критерии.

Благодарение на усилията на главните сержанти на бригадата и на батальоните, които по време на провежданите занятия през годината бяха ментори на учениците, запознаваха обучаемите с основната теоретична информация и наблягаха на създаването на практически навици и физически умения за изпълнение на задачите и постигане на целите, учениците от всички отбори се представиха достойно. За своя принос в подготовката на средношколците те получиха от името на Председателя на клуба благодарствени адреси.

В състезанието взе участие и Христо Фитнев – ученик от СУ „Христо Проданов” в град Карлово със специални образователни нужди. Той се включва доброволно и където може в занятията на клуб „Приятели на армията” и покрива съответните нормативи. Същият бе отличен индивидуално със специална грамота за активно участие, съобразно своите възможности.

Бригаден генерал Пламен Йорданов награди отличилите се индивидуални участници в съответните дисциплини с предметни награди, като в приветствието си отбеляза, че подобни инициативи създават условия за изграждане на физическа издържливост и дисциплинираност у младите хора.

Председателят на клуб „Приятели на армията” – Петко Терзийски награди с грамоти отличилите се на първите три призови места в индивидуалното и отборно класиране. В крайното комплексно класиране призовото 1-во място взе отборът на СУ „Васил Левски” - град Карлово, а на 1-во първо място при индивидуалното покриване на нормативите се класира Георги Кирков – отново ученик от СУ „Васил Левски” - град Карлово.

Това състезание бе демонстрация на практическите умения, които учениците са усвоили по време на своето обучение, а също така и за затвърждаване на придобитите познания, общовойскова култура и войскови умения от учениците и формиране на качества като издръжливост, психическа устойчивост, дисциплинираност и изпълнителност.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче