Мисля, следователно съществувам!


Декарт

21 души са загинали при катастрофи по пътищата в Пловдивска област от началото на 2017 година, ранените са 400

21 души са загинали при катастрофи по пътищата в Пловдивска област от началото на 2017 година. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив инсп. Ботьо Гиргинов, говорител на КАТ „Пътна полиция“ – Пловдив. Той посочи, че за времето от 1-ви януари до 18-ти май в областта са възникнали общо 314 пътнотранспортни произшествия с травматизъм. 400 души са ранени при катастрофите.

„Все още продължава да бъде висок процентът на катастрофите, възникнали в резултат на управление на моторно превозно средство с превишена и несъобразена скорост. По тази причина са възникнали повече от половината от пътните инциденти в Пловдивска област“, коментира инсп. Ботьо Гиргинов.

Според говорителят на КАТ „Пътна полиция“ – Пловдив всяко едно усилие, независимо дали то е насочено към пътната инфраструктура, моторните превозни средства или по отношение на участниците в движението, категорично може да доведе до промяна на тази притеснителна статистика.

„Всяко едно усилие, насочено в правилната посока, постига ефект. Дори и един човешки живот да спасим, това пак е голяма победа, защото покрай един човек и човешки живот има още стотици хора – негови близки, деца, роднини и родители“, каза Гиргинов./Радио Фокус

 

Днес Ви питаме:

Можете ли да си позволите почивка на море това лято?

Благодарим Ви за гласуването

 
Културен афиш
Изтегли си късметче
Начало
Политика
Криминални
Икономика
Здраве
Култура
Спорт
Любопитно
Галерия
Актуално
Моят обектив
Откровено с
Изкуство и традиции
Вива академия
Спортен кадър
Справочник
Културен афиш
Камера на живо
Гледай сега
За нас
Контакти
Архив