Секции

30 April 2024 14:06

Ученици намериха портмоне с 3 бона и го върнаха на жена

Ученици намериха и върнаха 3000 лева и документи, които млада жена загубила в парка на Златоград. Случката станала по време на екскурзия на група ученици от гр. Кърджали. Те се разхождали в парка в центъра на китното градче в четвъртък. В следобедните часове те случайно намират портфейл с 3 000 лева, както и документи за самоличност. Учителката - ръководител на групата, виждайки голямата сума пари, без колебание ги предава на органите на реда в град Златоград, като разказва за случката в парка, съобщиха от полицията.

След незабавни действия, полицаите откриват собственичката на портмонето - 23-годишна местна жителка, с две малки деца и съпруг на гурбет в чужбина. Извикали младата майка в Полицията и й върнали голямата парична сума, заедно с личните й документи.

В разказа си, тя споделила колко притеснена е била, след като разбрала, че изтеглените от нея пари от банката ги няма. Обяснила още, че те били преведени от съпруга й, който се грижел за материалното осигуряване на семейството си и за отглеждането на двете им деца. Благодарна от постъпката на екскурзиантите, тя си тръгнала доволна и впечатлена, че все още има добри и честни хора./Вестник Марица

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче