Секции

05 May 2024 18:58

Конкурс за най-добро изпълнение на текст от Иван Вазов ще се проведе по време на Европейската „Нощ на музеите“ в Сопот

Конкурс за най-добро изпълнение на текст от Иван Вазов ще се проведе по време на Европейската „Нощ на музеите“ в Сопот. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от ръководството на къща-музей „Иван Вазов“ в Сопот, което организира културните прояви. Програмата за отбелязване на Европейската „Нощ на музеите“ в Сопот започва още от 16:00 часа днес. В експозиционната зала на къща-музей „Иван Вазов“ посетителите ще могат да видят филм-импресия за очарованието на възрожденския Сопот.

Акцент в програмата ще бъде и Вазовото преклонение пред природата, което ще възпеят ученици от СУ „Иван Вазов“, Литературен клуб – Сопот и Мъжка вокална група – Сопот. От 19:00 часа Вазови родственици ще участват в отбелязването на 60 години от смъртта на Борис Вазов.

Програмата продължава в 21:00 часа с авторски рецитал „Напитка и стих“ на Янко Лозанов.

Тогава ще се проведе и конкурсът за най-добро изпълнение на текст от Иван Вазов, в който могат да се включат малки и големи. От 22:30 часа посетителите ще имат възможност да наблюдават демонстрации на занаяти от майсторите от „Сопотски еснафь“. Демонстрациите ще се проведат в Етнографския център.

Къща-музей „Иван Вазов“ в Сопот ще предава на живо моменти от отбелязването на Европейската „Нощ на музеите“ в страниците си в една от социалните мрежи. На фасадата на музея ще има пряка видеокартина от случващото се в експозиционната зала./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче