Секции

30 April 2024 15:07

Млад счетоводител изчезна без следа

27-годишен счетоводител изчезна мистериозно от смолянското село Кутела. За последно Димитър Семерджиев е видян преди 9 дни, когато тръгвал с колата си, и до днес е в неизвестност. Мъжът е обявен за национално издирване, а близките му молят за помощ.

Съсипана от плач и тревога майката на Димитър първоначално не иска да разгласява за изчезването на сина си. Ужасява се, че думите може да му навредят, тъй като бил с изключително чувствителна и ранима душа. "Просто да ни се обади. Ние сме с него, разбираме го. Не го обвиняваме в нищо", плаче майката на изчезналия Димитър -Валентина Семерджиева. Тя се надява, че синът е решил да се усамоти някъде. Успокоява я мисълта, че в себе си имал около 200 лв. Казва, че бил изключително пестелив и с тези пари можел да живее дори месец.

"Аз си мисля като майка, че остана повече време без работа и след като разбра за една негова съученичка, която се е самоубила, това преля чашата. Просто си мисля, че отиде някъде да избие това напрежение. Много е отговорен, не е изчезвал досега, много е умен. Никого не иска да притеснява. Чувствителен е, всичко трупа вътре в себе си. Никога не повишава тон. Много е добър, това е", казва майката.

В селото го видели последно да потегля със семейното „Пежо“ 307, комби, сив металик с рег. № СМ1509АХ. Димитър бил облечен със сини дънки, сива блуза с дълъг ръкав и черни маратонки. След това се разбрало, че се е подготвил за изчезването, тъй като освен пари си е взел дрехи и обувки.

"Каза, че ще слезе до баба ми. Явно не е направил така и изчезна. Взел е ключовете от колата и е тръгнал. Последно камерите са го засекли по пътя Проглед-Пампорово-Смолян и след това няма и следа от него", казва братът на Димитър - Ангел.

Родители и близки не спират да го търсят из целият регион. Не са го виждали и приятелите му в страната и столицата, където Димитър завършил висше образование и работел като счетоводител до преди шест месеца. След това се прибрал в Кутела и цяла зима изкарал вкъщи.

"В сряда пет автомобила обикаляхме цял ден региона и нищо. Гледахме камерите на бензиностанции и складове в Смолян, в Широка лъка, в Стойките, които показват, че не е минавал. Една камера обаче го е засякла, странна работа. Не знаем накъде да хванем да го търсим и какво да предприемем", казва кметът на Кутела Емил Стоянов./Вестник Марица

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче