Секции

23 April 2024 18:24

Пожарната в Карлово започва проверки на земеделската техника във връзка с предстоящата жътвена кампания

Пожарната в Карлово започва проверки на земеделската техника във връзка с подготовката за провеждане на жътвена кампания за периода от 21 до 26 юни. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от местната служба по пожарна безопасност. Ще се извършат проверки за изправността и допускане на земеделската техника за участие в кампанията по прибиране на реколтата, както и за спазването на противопожарните изисквания в селскостопанските обекти. Проверките обхващат и територията на община Сопот.

За да не се допускат пожари през летния период от службата напомнят, че за участие в жътвената кампания се допуска само технически изправна, обезопасена и оборудвана с уреди за пожарогасене земеделска техника. В никакъв случай не трябва да се пали огън на открито във ветровито време, не трябва да се предприема и запалване на слогове, поляни, крайпътни ивици, треви в междублоковите пространства, където има паркирани автомобили, както и в близост до бензиностанции и газостанции.

Особена бдителност по отношение на мерките за пожарна безопасност трябва да проявяват пастири, пчелари, ловци, туристи, също собственици на вилни и земеделски имоти. От службата по пожарна безопасност в Карлово напомнят, че паленето на стърнища и други растителни отпадъци в земеделските земи и извън тях е забранено. При установяване на нарушения на изискванията за пожарна безопасност ще се налага глоба в размер от 200 до 2000 лева./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче