Секции

02 May 2024 21:19

Голяма трагедия: Самоуби се бивш футболист на Локо

Бившият футболист на Локомотив и ЦСКА Стефан Лулчев е сложил край на живота си. Лулчев, който е бронзов медалист с родния си черно-бял тим и шампион с червените се е самоубил тази сутрин. Тялото е открито от майка му в склад на ул. "Прибой" в Кючук Париж. Причините за нелепата кончина на 46-годишният мъж, който се занимава с бизнес след края на кариерата си, не са известни. По първоначални данни той се е обесил.

Тежка депресия е причината за трагичната смърт на Стефан Лулчев, твърдят негови близки. В последно време той е изпаднал в дупка. В събота Лулчев е трябвало да бъде с ветераните на Локо на турнир в Устина. Изненадващо обаче той е отказал в последния момент, което е изненадало много приятелите и съотборниците му, тъй като сред тях той е бил известен като ведър и жизнерадостен човек. Каква е причината за депресията му, обаче не става ясно. Стефан е имал личен бизнес, който вървял добре. Не се е оплаквал от финансови затруднения.

Стефан Лулчев е от предпоследния шампионски отбор на Локомотив при старшата възраст. Той печели с черно-бялата фланелка златните медали през 1989 година. При мъжете дебютира още същата година, а след това, докато служи в казармата играе за Розова долина. След уволнението, се връща в родния си тим от Лаута, където играе до лятото на 1995 година, когато е закупен от ЦСКА. Лулчев ще остане в сърцата на феновете на Локо със страхотния гол, който вкарва за победата над Ботев в градското дерби през март 1995 година. Жълто-черните тогава са звезден тим, воден от бронзовите медалисти от САЩ 94 Наско Сираков и Борислав Михайлов. Водени от треньорът Иван Кючуков обаче черно-белите бият с 1:0 пред 30 хиляди души на Лаута, а автор на победното попадение е именно Стефан Лулчев.

Връх в кариерата на Стефан Лулчев е шампионската титла с ЦСКА през 1998 година. Той става любимец на червените фенове с попадението в столичното дерби срещу Левски на 30 май 1997 година при победата на червените с 3:1. Година по-късно се окичва и със златните медали. В отделни мачове носи и капитанската лента на генералския тим. След ЦСКА Лулчев играе за кратко в Марек, а след това слага край на активната си кариера и става част от ветеранския отбор на Локо./Вестник Марица

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче