Секции

26 April 2024 16:23

Военни се надпяваха и надиграваха в Карлово

Любителското художествено творчество е естествено продължение на утвърдените с години традиции в тази област. Творческите изяви на самодейните изпълнители и състави от 61 Стрямска механизирана бригада допринасят за издигане на авторитета на военнослужещите сред обществеността и повишаване на мотивацията за военна служба.

След като премина индивидуалната подготовка и репетиции във военните формирования на 61 мбр, на 22.05.2017 г. на площад „20-ти юли” в град Карлово се проведе ежегодния преглед на любителското художествено творчество под надслов: „61 Стрямска механизирана бригада и приятели”.

Своя певчески, музикален, танцов и театрален талант показаха индивидуални изпълнители и състави. В прегледа взеха участие военнослужещи от формирования на бригадата с представителни индивидуални изпълнители и хор, а концертната програма премина под въздействието на силни емоции и бурни аплодисменти от страна на публиката.

Концертът бе открит с химна на Република България в изпълнение на военния духов оркестър и смесения хор „Стрямци” на бригадата.

След това присъстващите в залата се насладиха на прекрасните изпълнения на малките самодейци от детска градина „Светлина” и от училищата в градовете Карлово и Сопот.

Бяха представени фолклорни изпълнения, латино-американски танци, рок-хитове и народни песни. Не липсваха и забавни скечове от ежедневието.

Огромно вълнение сред публиката и гостите предизвика песента „Гергьовден”, с която завърши прегледа.

За приятелите от детската градина и училищата, които се отзоваха на поканата и участваха в програмата, бяха подготвени благодарствени грамоти от името на командира на бригадата.

Дълго след края на прочувствения спектакъл кометарите и положителните отзиви присъстваха в разговорите на благодарната публика. Такива прегледи на любителското художествено творчество, които се провеждат ежегодно, се превръщат в празници, посветени на творците и изпълнителите на любителско творчество, които се изявяват в различни области на изкуството и по време на които публиката има възможност да види много и различни изпълнения на изключително талантливи самодейци от формированията на бригадата - едни неподправени, самобитни таланти, здраво свързани с народните традиции.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче