Секции

06 August 2020 21:52

Министърът на икономиката нареди: Да бъдат изплатени всички бонуси на работниците във ВМЗ

Министърът на икономиката Емил Караниколов бе на работно посещение във „ВМЗ“ Сопот, където се срещна с ръководството на предприятието, както и с представители на синдикалните организации. По време на срещата бяха обсъдени теми, касаещи дейността на предприятието, свързани с условията на труд, програмата за инвестиции, проекти за продукция с двойно предназначение и обучението на кадри.

Обсъдено бе моментното състояние на „ВМЗ“ Сопот, като се набелязаха мерки за подобряване на условията на труд, както и проекти за отремонтиране на сградния фонд. На срещата стана ясно, че модернизацията на ВМЗ е насочена към повишаване на капацитета и качеството на произведената продукция, както и разработването на иновативни продукти. Министър Караниколов посочи, че производството ще се модернизира, а условията на труд ще стават все по-добри.

Дискутирана бе и програмата за преквалифициране на кадри на ВМЗ в Техническия университет в Пловдив и сключеният договор с университета, като на завършилите курса на обучение ще им бъде предлаган 6-годишен трудов договор. Министърът на икономиката обсъди със Съвета на директорите и със синдикатите предстоящата подготовка на бизнес програма на дружеството, която включва социално развитие, инвестиционно и иновационно, както и общо бизнес развитие.

Очаква се програмата да бъде добре мотивирана и да бъда представена в Държавната консолидационна компания /ДКК/ и в Министерство на икономиката. Министър Караниколов изтъкна, че очаква екипност в работата на Съвета на директорите, както и добро сътрудничество със синдикалните организации.

Той възложи на Съвета на директорите на ВМЗ да бъдат изплатени всички дължими към момента бонуси на работниците и служителите за извършената от тях дейност. По време на посещението си министърът на икономиката посети Механичния и Монтажния завод на предприятието, както и площадка „Сопот“.

Припомняме, че заради некачествена продукция, изпратена в Индия, бяха направени опити обещаните и изработени от оръжейниците бонуси да отидат за обезщетяване на поръчката в Индия. След като във ВМЗ обаче надигнаха глас и след като синдикатите се намесиха, сумите ще отидат по предназначение.

Днес Ви питаме:

Ще почивате ли през лятото на родното Черноморие?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Бъди мярка за качество. Някои хора не са свикнали със среда, в която съвършенството е стандарт.


Стив Джобс