Секции

23 April 2024 11:05

Десетки граждани посрещнаха атракционния влак „Тракийски романс“ на Централна гара – Пловдив

Десетки граждани посрещнаха атракционния влак „Тракийски романс“ на Централна гара – Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус“ Пловдив. Минути след 12:00ч. влаковата композиция пристигна на трети коловоз на жп гарата в Пловдив.

Начело на влака е най-бързият парен локомотив, който страната ни е притежавала, развиващ до 120 км/ч. Най-нетърпеливи да разгледат отблизо парната машина бяха децата, които запечатаха спомена със снимки, направени от родители им. След това служители от държавната железница временно откачиха от композицията парния локомотив. Събралите се граждани насочиха вниманието си към личният вагон на Цар Борис ІІІ, който е част от композицията „Корона експрес“ и е традиционен музей на колела.

В него през края на 30-те и началото на 40-те години царят е провеждал важни държавни срещи, докато е пътувал. Пътниците, които се возят в празничната композиция, имат възможност да разгледат и специалния салон в царския вагон, където са се състояли срещите. Всички деца до 7-годишна възраст пътуват безплатно. С пристигането си в Пловдив, влакът се подготвя за отпътуване по направление Пловдив-Хисаря-Пловдив.

В 13:05ч. композицията потегли към Хисаря. Връщането от Пловдив за София ще е в 18:00 ч. За времето на цялото пътуване огнярят ще хвърли с лопатата в горивната камера около 10 тона въглища. БДЖ пусна в движение празничната композиция „Тракийски романс“ по повод 24 май./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче