Секции

29 March 2024 08:35

Елате на Празник на Розата в Карлово, ще ухае на младост и красота

Община Карлово ви кани на традиционния Празник на Розата, който ще се проведе на 27 май. Празникът ще започне в 9 часа в розовите градини на Карлово /изхода за Пловдив, по пътя за с. Соколица/ с ритуал „Розобер“. Там, сред благоуханните цветя, Царица на розата 2016 официално ще предаде короната на новата Царица на розата.

От 10.15 ч. в Карлово започва Празничната програма с шествие на Царицата на розата по ул. „Ген. Гурко“. В центъра на града, на площад „20-ти юли“, зрителите ще видят официалното връчване на преходната Златна роза, символ на Карлово и карловската Розова долина, на Царица на розата 2017.

В програмата ще участват: Фолклорен танцов ансамбъл „Розова долина“ към НЧ „Васил Левски – 1861“, Национално училище за танцово изкуство, Ансамбъл „Чинари“. В двора на Исторически музей Карлово от 11.30 до 13.30 ч. може да се наблюдава демонстрация на розоварене. Вечерта на площад „20-ти юли“ от 19.00 ч. започва празнична забавна програма с участието на рок групите „Хоризонт“, „Ренегат“ и „Конкурент“.

Заповядайте на Празник на розата 2017!

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче