Секции

23 April 2024 10:23

Содом и Гомор в интерната в Драгоданово: Възпитаник се оженил за своя учителка, проституцията е ежедневие

След многократни протести на местните жители интернатът в сливенското село Драгоданово ще бъде закрит. Това обещаха омбудсманът Мая Манолова и зам.-министърът на образованието Деница Сачева, съобщава bTV.

В интерната са настанени деца с проблемно поведение и с присъди. Местните жители обаче не вярват на обещанието за закриване на интерната и твърдят, че ще повярват, едва когато това се случи. По думите на хората момичетата от интерната проституират, а възпитаник на интерната се е оженил за учителката си, те се страхуват и от набези.

Децата, чиито присъди позволяват, ще бъдат настанени в социални институции, а другите ще бъдат преместени във Варненци, обяви Деница Сачева.

Относно обвиненията на местните към децата тя каза: „Ако има деца, които извършват сексуални услуги, означава, че има хора от селото, които са плащали”. Сачева уточни, че през последните години системата на интернатите не се реформира в очакване на новия закон за детското правосъдие. Нейната прогноза е, че той ще е факт до година и половина.

„В момента в интернати са настанени около 150 деца. В Драгоданово в момента има 37 деца. Те са с много тежки съдби – става въпрос за тежка бедност и тежка неграмотност”, коментира още зам.-министърът./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче