Секции

04 May 2024 19:10

Фурор, цветя и сълзи на премиерата на „Една калория нежност” в Хисар(ВИДЕО)

Безброй аплодисменти, усмивки, благодарности, сълзи и цветя получиха хисарските актьори на премиерата на „Една калория нежност”. За пореден път Театър без диплома и неговият режисьор Стефан Попов очароваха публиката и се представиха блестящо. Верни на духа, който носят в себе си, на традициите, които пазят от поколения, хисарчани традиционно препълниха огромната зала на читалище „Иван Вазов”.

Зрителите затаиха дъх, докато съпреживяваха драматичния живот на 42-годишната Надежда, чиято деспотична майка не можеше да я „вразуми”. Съчувстваха на героинята, когато стана ясно, че пияната й приятелка иска да отнеме бившият й съпруг, когото Надежда все още обича. Дъщерята на Надежда, която има връзка с женен мъж и синът й, който води бременната си приятелка, накараха публиката да настръхне. На финала, когато стана ясно, че любовникът на Надежда е малодушен и няма да се разведе, както беше обещал, плакаха с героинята, останала отново сама.

Поклоните бяха безкрайни, а сцената отрупана с цветя. Разчувстван от признанието, подкрепен от много аплаузи, режисьорът благодари и падна на колене пред вярната публика. Гости от Пловдив, от Карлово, от близо и далеч пристигнаха за премиерата на „Една калория нежност”. Кметът на община Хисар инж. Пенка Дойкова поздрави актьорите за чудесния спектакъл и поднесе красиви цветя. Градоначалникът на Карлово д-р Емил Кабаиванов изпрати огромна кошница с цветя и поздрави. Представители на община Карлово поднесоха лично пожеланията си и огромни букети.

Следващото представление на Театър без диплома е на 12 юни, когато ще бъде даден старт на Театралните празници на града. В продължение на седмица гостуващи театри ще изнасят по две представления-следобед и вечер. На 6 юни ще бъде даден старт на Празниците на Хисар.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче