Секции

04 May 2024 00:10

Стотици ученици от Карлово, Сопот, Хисар и Казанлък разгледаха бойна техника по покана на военните

По повод 1 юни – Деня на детето, във войскови райони Карлово и Казанлък на 61-ва Стрямска механизирана бригада бяха организирани дни на отворени врати. В мероприятието взеха участие над 450 ученици от училища в общините Карлово, Казанлък, Сопот и Хисаря.

Децата имаха възможност в два идентични тура – първи тур от 10.00 и втори тур от 11.50 в район Карлово и съответно от 09.30 и 11.30 на УЦ „Тюлбето” – Казанлък, да наблюдават различни образци въоръжение и бойна техника - БМП, МТ-ЛБ и бойна машина „Гардиан”, АК, ПК, снайперова пушка „Хеклер и Кох”, пистолет „Зиг - Зауер” и други, както и динамичните покази „Действие на наблюдателен пост” и „Действие на механизирано отделение при патрулиране”.

С огромен интерес учениците от Казанлък наблюдаваха демонстрацията на способностите на безпилотен летателен апарат RQ 11B – „RAVEN”, както и стрелбите с пистолет „Макаров”, автомат и картечница.

В район Карлово младите възпитаници с интерес проследиха общото контролно упражнение за преодоляване на единната пътека с препятствия, успяха да дегустират войнишка боб-чорба и чай в полевия продоволствен пункт. Любопитсво предизвика и военния музей „Стремци 61”, където посетителите разгледаха експозициите и се запознаха с историята и важни събития от дейността на бригадата.

За поредна година денят на отворени врати протече при изключителен интерес и предизвика у младите посетители много положителни емоции.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче