Секции

02 May 2024 15:32

Пет начина да увеличите бързината на безжичния интернет вкъщи

Бавният интернет може да вбеси и най-спокойния човек. В днешно време почти всяко домакинство разчита на безжичен интернет, който да обслужва целия апартамент или къща.

Според проучване от 2015 година Wi-Fi мрежите в милиони домакинства не работят толкова бързо, колкото биха могли. Основни виновници за това са електронни устройства, сред които микровълнови печки, бебефони и камери, дори електрически крушки и коледни лампички.

Wi-Fi мрежите са благодатна среда за вирусите. Как да се предпазим?

Можете да увеличите бързината на безжичния интернет вкъщи с няколко простички трика, които научихме от канала ctrl_alt_del във Vbox7.com:

1. Един от най-важните фактори за силата на wi-fi сигнала е позицията на вашия рутер. Много е важно никога да не го поставяте на пода, защото повечето рутери са направени така, че сигналът от тях отива леко надолу. По-добре е устройството да е в средата на стаята, далече от електрически уреди като микровълнови печки, телевизори и т.н.

2. Друг важен фактор за силата на сигнала е разстоянието между рутера и вашето устройство. Така че колкото по-далече е вашият лаптоп например, толкова по-слаб ще е сигналът.

3. Можете да смените антената на рутера с по-голяма такава. Така ще имате по-добър интернет на по-голямо разстояние.

Ако пък имате огромна къща или апартамент, можете да инвестирате в т.нар. Range Extender Wireless – устройства, които се поставят в различните части на дома ви. Te улавят сигнала от рутера, разпределят го и го усилват.

4. Проверете на каква честота работи вашият рутер. Често той има възможност да работи на 5 GH честота, но фабрично той е настроен на 2,4. Когато засилите тази честота, рутерът ще работи оптимално и ще можете да използвате пълния капацитет на интернета.

5. Не разчитайте на стар хардуер. Ако рутерът ви е много по-стар от компютъра, инвестирайте в нов, който поддържа по-новите стандарти./Дарик радио

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче