Секции

03 May 2024 23:13

В Калофер почетоха 141-та годишнина от героичната гибел на Христо Ботев

В Калофер се проведe тържествена проверка /заря/, посветени на 141-та годишнина от героичната гибел на Христо Ботев и деня на загиналите за свободата на България. В мероприятието взеха участие представителни роти от 1-ви механизиран батальон на 61-ва Стрямска механизирана бригада и военният духов оркестър.

На ритуала присъстваха народни представители, кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, кмета на община Сопот Деян Дойнов, представители на местната власт, на родолюбиви организации и съюзи, граждани и гости на населените места в региона.

Паметта на героите бе почетена с едноминутно мълчание. Актьорът Янко Лозанов рецитира незабравимия шедьовър на Христо Ботев „Хаджи Димитър”, а командирът на 61-ва механизирана бригада – бригаден генерал Пламен Йорданов в тържествено слово отбеляза, че: „Великият революционер – Христо Ботев ни остави идеали, които през годините са се превърнали в коректив на нашата съвест и стремеж към усъвършенстване на моралната ни идентичност - да обичаме Отечеството си и да работим за неговото добруване.”

Тържествената проверка /заря/ завърши с илюминации.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче