Секции

04 May 2024 06:24

Арестувани са пловдивски ченгета, действали като престъпна група

Двама, а не трима са арестуваните вчера в Пловдив полицаи. Петър Атанасов, служител на Криминална полиция, и Стефан Модев, служител на Общинска полиция, съответно на 31 и на 43 години, са действали като престъпна група. Те не са били на работа, но са посетили цивилни промишлената зона на „Кючук Париж”.

Двамата са знаели, че определен човек прекарва нелегални цигари, нападнали са го, вързали са го, прехвърлили са в собствено возило няколко мастербокса – хиляди кутии с цигари, и са избягали. Престъплението започнало да се разплита, когато вързаният трафикант на цигари се е оплакал. От източници на разследването БЛИЦ научи, че трети задържан полицай няма.

Арестувани са били още двама души, които вероятно ще бъдат освободени и ще бъдат свидетели. Интересното е, че Стефан Модев дълго време е бил в болнични, тъй като е претърпял операция на крака. В деня на престъплението също е бил в болнични.

Двамата с Петър Атанасов са стари другари, преди години двамата работели във Второ РУ в Пловдив. Ченгетата разследват дали двамата не са извършили и други удари.

Междувременно шефът на "Вътрешна сигурност" в МВР старши комисар Румен Ганев обяви че ще има засилени проверки върху финансовото състояние на полицаите и на имотните им декларации./БЛИЦ

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче