Секции

05 May 2024 10:02

Ситуацията с морбили в Пловдивска област се подобрява, няма нови случаи на заразното заболяване през последните три дни

Ситуацията с морбили в Пловдивска област се подобрява, няма нови случаи на заразното заболяване през последните три дни. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив дежурен епидемиолог от Регионалната здравна инспекция. Общият брой на заразените се запазва – 130 души.

Най-много са заразените в рамките на град Пловдив. От началото на месец юни е регистриран само един нов случай. Дежурният епидемиолог увери, че всеки регистриран случай на морбили се проучва от служители на Регионалната здравна инспекция в Пловдив, с цел своевременно предприемане на съответните противоепидемични мерки. Строго се контролира спазването на връчените предписания. Личните лекари продължават да имунизират срещу морбили всички, които са пропуснали имунизация или са контактни на заразените.

„Фокус“ припомня, че първият случай на морбили в Пловдивска област бе регистриран на 17-ти март. На 8 април 10-месечно бебе от пловдивския кв. „Столипиново“ почина вследствие на болестта./Радио Фокус

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всяка една монета има две лица и не можеш да подбираш коя харесваш - те са заедно; същото е в живота - ако не можеш да се оправяш с трудните моменти, няма да имаш и приятни.


Хорхе Букай