Секции

20 April 2024 13:22

Кръвожадният руснак, който се опита да убие лекарка и полицаи в Хисар, остава в ареста(СНИМКА)

Проблемният руснак, който от няколко години живее в Хисар и трови живота на местните, остава в ареста. Това реши днес Районен съд Пловдив. Магистратите отказаха да пуснат чужденеца от зандана с мотива, че той е временно пребиваващ в нашата страна и през август изтича разрешението му за престой в България. Пред съда Захаров частично призна вината си.

Заяви обаче, че в нощта, когато се опитал да намушка с нож лекарска от местната Спешна помощ и двама полицаи, които се опитали да го озаптят, е бил пиян и под въздействието на психотропни медикаменти. Призна, че е отправил закана към служебните лица, но нямал много спомени за това, защото бил неадекватен.

Адвокатът на Захаров се опита да го изкара от ареста, като подчерта, че през 2004 година в Русия 58-годишният агресор бил на място, където избухнала бомба и от тогава имал психическо заболяване. Документът за тази болест бил в дома на руснака, но тъй като не беше представен пред съда, не беше уважен. Прокуратурата ще назначи съдебно-психиатрична експертиза, разбра Карлово ТВ от разследващи. Няма яснота дали Захаров ще обжалва ареста си на по-горна инстанция.

Както съобщихме, Владимир Захаров живее от няколко години в Хисар, купил си апартамент, но не го изплатил на местни бизнесмени докрай. След като те поискали останалата част от парите си, той започнал да ходи в едно от вечерните им заведения, да разхвърля маси и столове, да чупи, да псува и да плаши с убийство. Гонил клиентите на заведението и наричал местните бизнесмени бандити и боклуци.

Преди няколко нощи сътворил друг екшън, който за щастие се размина без жертви. След като се напил, звъннал на 112 и казал, че се нуждае от медицинска помощ. Лекарският екип влязъл в апартамента, руснакът се развикал и започнал да гони медиците. Питал ги какво правят там.

В същото време отново звънял на 112 за помощ. Лекарката се уплашила и викнала полиция, след като той заплашил, че ще я убие. Руснакът извадил голям нож и връхлетял върху нея, но за щастие не успял да я нарани. Нападнал с нож и двамата полицаи, които скоростно дошли и предотвратили огромна трагедия.

Повдигнато му е обвинение за закана за убийство срещу лекарката и двамата полицаи. Има обвинение и за хулиганство срещу двете служебни лица. В курортния град коментират, че силно се надяват руснакът да влезе в затвора, защото са вдигнали ръце от арогантното му поведение и от войнственото му държание.

Той е с криминално минало, преди години, докато живеел в Поморие, връхлетял в заведението на братя Диневи с автомобила си. От както се пренесъл да живее в Хисар, не спирал да ръси закани, да отправя заплахи и да създава проблеми.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче