Секции

04 May 2024 15:42

Депутатката Снежана Дукова: БСП позорно да мълчат за пенсионните фондове – източиха ги през 90-та с червените куфарчета

БСП предложиха актуализация на така наречените стари пенсии, което сериозно ядоса управляващите. От ГЕРБ упрекнаха „червените”, че инициативата им за промяна на Кодекса за социално осигуряване е деструктивна и несправедлива, пише Флагман. Особено атрактивна обаче бе Снежана Дукова.

Тя обяви: „Когато се говори за пенсионни фондове, колегите от БСП позорно трябва да мълчат. И ще кажа защо. Когато нашите баби и дядовци напълниха тези фондове, 90-та година бяха източени с червените куфарчета от червените милионери...” Микрофонът на Дукова бе изключен от председателстващия заседанието Валери Жаблянов (БСП). Причината бе, че депутатката бе взела думата в процедура „по начина на водене”, но всъщност правеше изказване по същество към колегите си от БСП.

И друг депутат от ГЕРБ – Спас Гърневски, направи гневно изказване. Той заяви, че може да се достигне желаното ниво от 300 лева минимална пенсия, ако бъде мобилизирана червената олигархия да върне заграбеното. Той спомена специално пловдивския бизнесмен Георги Гергов. Скандалите бяха потушени заради края на работното време в 14 ч. Така гласуването на промените в кодекса остана за друг ден./БЛИЦ/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки път, когато се почувстваш изгубен, си спомни за всеки, който някога те е обичал, за всяка сбъдната мечта, за всеки пълноценно изживян слънчев ден и след това си представи колко още такива спомени те чакат зад ъгъла.