Секции

04 May 2024 20:49

Обрат в Пловдив: Обвиняем за поръчковото убийство на митничаря Дребчев заяви, че полицаите го притискали да лъже!

Пълен обрат днес на процеса за поръчковото убийство на митническия инспектор Георги Дребчев, застрелян пред дома си през далечната 1999 година втрещи и съдии, и обвинение. Според обвинението поръчката за ликвидирането на Дребчев дошла от покойния вече кмет на Съединение Евгени Маринчешки. Той бил дал пари на единият от обвиняемите - Иван Карабелов, който пък възложил мократа поръчка на килъра Божидар Атанасов. Причината била неуредени финансови взаимоотношения.

Маринчешки търгувал с наркотици, намесен бил и митничаря, който осигурявал през митницата безпроблемно влизане и излизане на стоката. Ябълката на раздора се оказали 300 бона, които Дребчев поискал от Маринчешки, тъй като смятал, че не му плаща достатъчно за огромното количество стока, прекарвана с помощта на митническия инспектор. Именно това провокирало покойният да даде мократа поръчка. Днес на делото обаче Иван Карабелов заяви, че никой нищо не му е поръчвал.

Каза, че Маринчешки никога не му е давал пари и не е искал от Карабелов да извършва каквото и да е. Кабарелов заявил, че е бил притискан от полицаи и разследващи да даде грешни показания, защото му обещали, че ще го пуснат от ареста. Той е категоричен, че се отказва от показанията си, дадени в хода на досъдебното производство.

Това разказа за БЛИЦ адвокатът на основния обвиняем Розалина Апостолова. По време на всичките дела майките на Маринчешкии на Дребчев, които били приятели от малки деца, бяха категорични, че не е възможно кметът да е поръчал убийството на другаря си, който обичал като брат. До момента всякаква съпричастност отрича и соченият за килър Божидар Атанасов. Процесът ще продължи на 13 и 14 юли, когато се очаква да има присъда./БЛИЦ/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче