Секции

04 May 2024 18:55

Президентът: Нашите пилоти летят много пъти под минималните стандарти

"Модернизация на армията не означава подмяна на едни оръжия с нови, по-съвременни такива. Включва и подмяна на нормативната база и нейното усъвършенстване, организационни промени и грижа за хората", заяви във Варна президентът Румен Радев. Според държавния глава, най-важното е осигуряване на условия за пълноценна подготовка, която да гарантира безопасност, запазване на здравето и живота на военнослужещите и генериране на необходимите бойни способности.

„Нашите летци летят много, много пъти под минималните санитарни стандарти, установени в НАТО. Трябва да направим така, че да гарантираме на тези момчета да могат да изпълняват своята професия при едни добри условия за безопасност”, посочи президентът.

По-късно върховният главнокомандващ на въоръжените ни сили посети вертолетната база „Чайка” край Варна. Срещна се и с двамата военни, ранени при инцидента с българския военен хеликоптер.

Тепърва ще бъдат развивани двата проекта, приети от парламента през юни миналата година – за изтребителите и за многофункционалните модулни патрулни кораби, посочи Радев. По думите му тези два проекта, особено за корабите, трябва да се развиват с участието на българската отбранителна индустрия. Това означава морската индустрия, концентрирана във Варна, да има своето по-нататъшно развитие,

„Абсурдно е окарикатуряването на Хитлер да бъде приравнявано с флирта с нацизма”, заяви Румен Радев по повод скандала със снимките на секретаря му по антикорупционни въпроси Пламен Узунов. Радев припомни, че на 9 май е излязъл със становище и е почел победата над нацизма.

„Тези политици, които сега искат оставката на Узунов, и то с манипулативни аргументи, тогава се направиха, че такава дата не съществува”, коментира държавният глава. /Дарик радио/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче